Leuk vermaak tijdens Chinees Nieuwjaar: vliegeren! In geen járen gedaan, maar eigenlijk is het best wel leuk.
Het is suikerrietseizoen en Zoë is er gek op.
Eerste zelfgemaakte pindakaas. Ja, het was echt zo makkelijk als men zei: pinda's in de blender en net zolang laten draaien tot je een smeuïge substantie krijgt. Daarna wel in de koelkast bewaren, want anders gaat het al na een paar dagen muf ruiken (weten we nu uit ervaring)
We moesten weer het land uit voor ons visum en we besloten één nachtje in Hong Kong te blijven en wel in deze nagebouwde ark van Noach op waar formaat.
Deze drie schoonheden namen we mee vanuit de grote stad. We hebben er anderhalve dag mee gesjouwd en er 1000 km mee afgelegd, maar het was de moeite meer dan waard!
Nog een eerste: gebraden kip uit de oven, volgepropt met knoflook, ui en citroen.
En dan nog: mijn eerste cheesecake. Helaas een beetje droog geworden, maar de smaak was prima.
Kipkluif: één van de weinige dingen die Salomé graag eet (samen met brood, mandarijnen en snoep). Ik denk dat ze in haar eentje zo een hele kip op zou kunnen.
Om de laatste schooldag met juf Anneke te 'vieren' gingen we met z'n allen melkthee drinken. Een enorm populaire lekkernij hier en een ware traktatie voor de kinderen. Zoals de jongeren in Nederland 's avonds graag op stap gaan voor een biertje, zo gaan de jongeren in Vredestad graag 's avonds samen melkthee drinken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
We vinden het leuk om zo nu en dan iets van onze lezers te horen. Je reactie wordt niet direct zichtbaar, maar pas nadat hij door ons gelezen is. Graag je naam erbij vermelden.